ROB ROOSE

SOLO
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

         

                 

 


AKTIVITEITEN

Naast de band The Grey uit Kloosterzande, waar ik bij zing en basgitaar speel, treedt ik ook solo op met gitaar en mondharmonica.


KORTE OPTREDENS

Met covers uit vroegere tijden en wat eigen werk geef ik korte optredens van 60 minuten. Meestal in kleine gelegenheden, zoals café's, terrasjes, tuinfeestjes, huiskamers, maar ook op strandfeestjes en kleine zomerfestivals, zowel in Nederland als in Belgie.


OMROEP ZEELAND

Sinds 2015 doe ik ook mee aan de Beste Zeeuwse Cover van Omroep Zeeland.

Dit is een soort wedstrijd om een nummer te coveren van een bekende artiest of band

met een tekst in één van de Zeeuwse streekdialecten.

Ik zing deze nummers meestal in een mengeling van diverse Walcherse dialecten, omdat in Middelburg geboren ben, maar al meer dan 35 jaar in Zeeuws-Vlaanderen woon. Het

echte Middelburgs is daardoor voor mij een probleem geworden om te zingen.

...................................................................................................................................................................................

De Beste Zeeuwse Cover 2015

Ik heb, met begeleiding van "One Opinion" uit St.Niklaas, het nummer " CREEP " van Radiohead gecoverd in het Nederlands voor het programma De Beste Zeeuwse Cover 2015 van Omroep Zeeland.

De meest voor de hand liggende titel vond ik " GRIEP ". Het is een onderwerp dat bijna iedereen van ons wel eens heeft meegemaakt, dus is het voor veel mensen heel erg herkenbaar.


Beste Zeeuwse Cover 2015

Foto: Omroep Zeeland

De Beste Zeeuwse Cover 2016

Ben inmiddels volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe inzending !

Dit jaar wordt speel ik met de Roose Band het nummer "Always look on the bright side of life" van Monty Phyton met als Nederlands/Zeeuwse titel "BRESJES".

Deze keer bestaat de band uit : Burny Roose : gitaar, Co Pauw : drums, Ferry Mannaaert : basgitaar en backing vocals, Rob Roose : zang en gitaar. De tekst gaat over het Zeeuws-Vlaamse vissersdorp "Breskens", in het Zeeuwse dialect "Bresjes" !

De video is gemaakt door Thomas Bracke.